Videoclip ‘Het het nog nooit zo donker west’

Teken ook de petitie voor Groningen!

Nu al ruim 80.000 keer getekend. Op naar de 100.000?!

Aardbevingen, veroorzaakt door gaswinning, hebben het leefklimaat in de provincie Groningen voor een groot deel verwoest. Schadeafhandeling stuit op spanning tussen rechtvaardig en rechtmatig. Woningen en gebouwen zijn onveilig. Gedupeerden voelen zich vaak ‘gevangen in een onveilige gevangenis’.

In de afgelopen weken voerde Freek actie, voor en met de Groningers.

Teken nu ook de petitie.

Strijdlied Groningen te downloaden bij iTunes

Download via iTunes. De opbrengst gaat naar een schadefonds voor gedupeerden in Groningen.

Strijdlied Groningen bij DWDDFreek de Jonge trad op 14 februari met zo’n veertig Groninger zangers en zangeressen op in De Wereld Draait Door. De cabaretier zong daar een aangepaste versie van ’t Het Nog Nooit Zo Donker West’ van Ede Staal. De Jonge herschreef het nummer tot protestlied tegen de gaswinning.

Vorige week nam hij het lied en de videoclip op in De Oosterpoort. Artiesten als Arnold Veeman, Erwin de Vries, Wia Buze, Harry Niehof, Pé Daalemmer & Rooie Rinus, Jan Henk de Groot, Ben Zuur en Alex Vissering zongen mee.

Lees verder >

Actie in Groningen: fakkeloptocht 7 februari

Laat Groningen niet zakken!

Een ramp, vergelijkbaar met de watersnood van 1953. Freek de Jonge stelt dat we zo de problemen rondom gaswinning in Groningen moeten beschouwen. Als geboren Groninger doet het hem pijn dat ‘zijn’ provincie kapot wordt gemaakt. Financieel gewin gaat boven het lot van de bewoners. Het overheersende sentiment in het Westen lijkt te zijn dat ‘zij daar buiten de Randstad niet zo moeten zeuren’. Van 16 t/m 20 januari verbleef hij in het rampgebied en stelde daarna een manifest op.

www.laatgroningennietzakken.nl

Lees verder >

Freek over Groningen in DWDD 12 januari 2017

Verkiezingsconference – De Stemming 5

Kaarten reeds verkrijgbaar: zie speellijst