Freek de Jonge speelt hoofdrol in speelfilm DE VOGELWACHTER

Freek de Jonge speelt de hoofdrol in de nieuwe speelfilm DE VOGELWACHTER, waarvan de opnames volgende week van start gaan. Regie en scenario zijn in handen van Threes Anna. De opnames duren tot half juni. Een oudemannendroom wordt werkelijkheid’ aldus Freek de Jonge.

In DE VOGELWACHTER speelt Freek de Jonge een oude man die al bijna een halve eeuw moederziel alleen op een eilandje vol vogels midden op de oceaan woont en werkt. Op een dag krijgt hij bericht dat zijn post wordt opgeheven. Aan zijn gelukkig bestaan in en met de natuur komt abrupt een einde. De afgedankte vogelwachter weigert echter te gaan en trekt op geheel eigen wijze ten strijde.

DE VOGELWACHTER wordt ontwikkeld en geproduceerd door Hanneke Niens en Hans de Wolf van KeyFilm (SoofSoof 2NenaBeyond SleepThe Beast in the Jungle) die ook de producent van Threes’ film Silent City waren. De film is een coproductie met AVROTROS en wordt gerealiseerd met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive en CoBO. Distributeur September Film brengt de film in 2020 uit in de bioscoop.

Lees meer op de website van September Film