Documentaire ‘Freek’ in juni in de bioscopen

“Hoe lang kan ik nog mee?” zingt Freek de Jonge in de documentaire onder regie van Dennis Alink. De film onderzoekt in hoeverre de cabaretier, die dit jaar 75 wordt, het podium gebruikt om aan de realiteit te kunnen ontsnappen. Geconfronteerd met collega’s en vrienden als André van Duin, Herman Finkers, Jacques Klöters en naasten als zijn vrouw Hella, ontstaat een ontwapenend en intiem portret van een man voor wie de bühne verlaten geen optie lijkt.

Nederland 2019, 80 min, Nederlands gesproken

Regisseur Dennis Alink

Producent Doxy  | Janneke Doolaard


Distributie Gusto Entertainment

Met Freek de Jonge, Hella de Jonge, André van Duin, Herman Finkers, Nits, Henry van Loon, René van ‘t Hof, Jacques Klöters en vele anderen

Release 27 juni 2019

Vrijdag 21 juni 19.00 uur:

De Filmschuur in Haarlem eert Freek de Jonge met een speciale voorpremière in aanwezigheid van regisseur Dennis Alink en Freek en Hella de Jonge, die allen na afloop van de vertoning met het publiek in gesprek gaan onder leiding van Frénk van der Linden.
Informatie en kaartverkoop