Documentaire ‘ Freek’ voorpremiere in Haarlem 21 juni

Op vrijdag 21 juni is er een unieke kans om de documentaire ‘ Freek’ alvast te bekijken in de Toneelschuur/Filmschuur in Haarlem.

Gebruikt Freek de Jonge het podium vooral om aan de realiteit te ontsnappen?

“Hoe lang kan ik nog mee?” zingt Freek de Jonge in deze documentaire. De film onderzoekt in hoeverre de cabaretier, die dit jaar 75 wordt, het podium gebruikt om aan de realiteit te kunnen ontsnappen. Geconfronteerd met collega’s en vrienden als André van Duin, Herman Finkers, Jacques Klöters en naasten als zijn vrouw Hella, ontstaat een ontwapenend en intiem portret van een man voor wie de bühne verlaten geen optie lijkt.

De Week van Freek
Op vrijdag 20 juni 1969 speelden Bram Vermeulen en Freek de Jonge in Stadsschouwburg Haarlem hun allereerste avondvullende optreden op een groot podium met hun programma ‘Neerlands Hoop In Bange Dagen’. Vijftig jaar later vieren wij samen met de Stadsschouwburg en de Philharmonie Freek’s vijftigjarig jubileum als podiumkunstenaar.
De Filmschuur eert Freek de Jonge met een speciale voorpremière in aanwezigheid van regisseur Dennis Alink en Freek en Hella de Jonge, die allen na afloop van de vertoning met het publiek in gesprek gaan onder leiding van Frénk van der Linden.

Informatie en kaartverkoop