2018 – Freek doet Neerlands Hoop

Categorie: ,

Dinsdag 13 maart 2018 jl. presenteerde Freek de Jonge in een uitverkocht Carré de langverwachte oeuvrebox van Neerlands Hoop. Wegens het succes van de avond keert hij op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2018 samen met de band De Jonges terug voor nog een nostalgische avond en middag.

Freek de Jonge:  “Na een memorabele presentatie in DWDD mocht ik in mijn eigen omgeving, met mijn favoriete collega’s de Neerlands Hoop-box presenteren. Het werd in een zinderend Carré een ervaring waar alles in zat. Trots over de totstandkoming van de oeuvrebox, ontroering over de bereidheid van de collega’s een van de Neerlands Hoop klassiekers ten gehore te brengen, dankbaarheid dat ik in het vak ben beland waar ik van droomde en dat het beste uit mij gehaald heeft en verbondenheid met Bram met wie ik dit allemaal samen mocht maken. Maar vooral ook het enthousiasme van het publiek dat na al die jaren misschien wel meer teksten uit het hoofd kende dan ik en vooral liet merken wat Neerlands Hoop voor impact gehad heeft.

Dit alles heeft me, na overleg met velen, doen besluiten het Neerlands Hoop eerbetoon nog even voort te zetten. Ditmaal alleen met band De Jonges (Reyer Zwart, Maurits Fondse, Rowin Tettero, Jan van Bijnen) die voor de gelegenheid zal worden uitgebreid met Hermine Deurloo (mondorgel) en Roel Spanjers (hammondorgel).”

Speeldata uit verleden

Zo - 03 Jun 2018 Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
Za - 02 Jun 2018 Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
Do - 31 mei 2018 CC Westrand, Dilbeek (B)
Ma - 28 mei 2018 Koninklijke Schouwburg, Den Haag
Wo - 23 mei 2018 Parktheater, Eindhoven
Di - 22 mei 2018 Arenbergschouwburg, Antwerpen (B)
Zo - 13 mei 2018 Oude Luxor Theater, Rotterdam